فهرست مطالب

نشریه پژوهش در پزشکی
سال چهل و پنجم شماره 1 (پیاپی 177، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/20
  • تعداد عناوین: 14
|
  • حمدالله ایرجی، وازگن میناسیان*، رویا کلیشادی صفحات 1-7
    سابقه و هدف

    اگرچه تغییر درشیوه زندگی شامل کاهش وزن وفعالیت بدنی، اساس درمان بیماری کبدچرب غیرالکلی است، اثر انواع فعالیت بدنی بر بیماری کبدچرب به طورکامل شناخته نشده است. هدف کلی پژوهش  حاضر بررسی اثر هشت هفته تمرین تناوبی شدید روی سطوح چربی کبد، آنزیم های کبدی ومقاومت انسولینی درکودکان ونوجوانان مبتلا به کبدچرب غیرالکلی بود.

    مواد و روش ها

    دراین پژوهش تجربی تعداد23نوجوان مبتلا به کبدچرب غیرالکلی به شکل تصادفی در دو گروه تمرین تناوبی شدید وکنترل قرارگرفتند. مداخله ورزشی به مدت هشت هفته در گروه تمرین تناوبی به شکل 30 ثانیه فعالیت دویدن با شدت معین و 30 ثانیه استراحت فعال بود و تمرین سه جلسه درهفته و هرجلسه به مدت36-32 دقیقه با شدت110-100 درصد حداکثر سرعت هوازی انجام شد، درحالی که گروه کنترل دراین مدت هیچ گونه فعالیت منظمی نداشت. متغیرهای مورد اندازه گیری قبل و بعد ازمداخله تمرینی اندازه گیری و از آزمون تحلیل کوواریانس برای تحلیل داده ها استفاده شد.

    یافته ها

    اختلاف معناداری در اوج اکسیژن مصرفی (تناوبی 38/9درصد در مقابل کنترل 62/0 درصد)، درصدچربی بدن (تناوبی25/1-درصد در مقابل کنترل 31/0 درصد) نسبت محیط کمر به لگن (تناوبی24/1-درصد درمقابل کنترل 41/0 درصد) آنزیم هایALT (تناوبی42/12-درصد در مقابل کنترل  84/3 درصد) وAST (تناوبی95/13-درصد در مقابل کنترل 8/4درصد) انسولین (تناوبی37/12-درصد در مقابل کنترل 56/3-درصد) ومقاومت انسولینی (تناوبی (24/15-درصد در مقابل کنترل83/2-درصد) گروه های تمرین تناوبی و کنترل مشاهده شد (P<0.05)، درحالی که بین سطوح فشارخون وقند خون ناشتای گروه ها اختلاف معناداری بین گروه ها مشاهده نشد (P>0.05).

    نتیجه گیری

     به نظر می رسد که تمرین های تناوبی شدید با دوره زمانی کوتاه مدت و زمانبندی شده می تواند به عنوان یک مداخله درمانی کمکی برای بهبود کبد چرب غیرالکلی و آنزیم های کبدی کودکان ونوجوانان چاق و دارای اضافه وزن مطرح باشد.

    کلیدواژگان: آنزیم های کبدی، کبدچرب، تمرین تناوبی شدید، مقاومت انسولینی
  • زهرا بیات، عباسعلی گائینی*، رضا نوری صفحات 8-14
    سابقه و هدف

    تفاوت ها در میزان تغییر عوامل خطر بیماری قلبی-عروقی به ویژه در متغیرهای چربی در بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به کبد چرب بر اثر فعالیت ورزشی، ضرورت پژوهش در این زمینه را بیش از پیش آشکار می سازد. بهترین نوع تمرین هوازی که بیشترین تاثیر را داشته باشد، هنوز مشخص نیست. هدف پژوهش حاضر، مقایسه تاثیر تمرین هوازی تناوبی، تداومی و ترکیبی بر عوامل خطر بیماری قلبی-عروقی بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به کبد چرب است.

    مواد و روش ها

     در این پژوهش تجربی، 40 زن دیابتی نوع 2 مبتلا به کبدچرب غیرالکلی تصادفی به چهار گروه تمرین هوازی تناوبی (شدت 80-75 درصد ضربان قلب بیشینه) هر جلسه 40-30 دقیقه، گروه تمرین هوازی تداومی (شدت 75-60 درصد ضربان قلب بیشینه) هر جلسه 30-25 دقیقه، گروه تمرین ترکیبی به صورت یک جلسه درمیان (یک جلسه تداومی-یک جلسه تناوبی)، و گروه کنترل (بدون فعالیت ورزشی منظم) تقسیم شدند. گروه های تمرینی به مدت دو ماه و سه روز در هفته تمرین را روی دوچرخه ثابت انجام دادند. برای محاسبه و مقایسه بین گروهی از تحلیل کواریانس و برای مقایسه درون گروهی ازt  وابسته استفاده شد (05/0≥α).

    یافته ها

    در هر سه گروه تمرینی، کاهش دور لگن، دور کمر، شاخص توده بدنی و گلوکز خون ناشتا معنادار بود (05/0≥p). درگروه تمرین تداومی، افزون بر تغییر ذکر شده، کلسترول LDL، فشارخون سیستولی و دیاستولی معنادار بود (05/0≥p). در گروه تمرین تناوبی، تغییر کلسترول تام، تری گلیسیرید، کلسترول LDL، کلسترول HDL، فشارخون سیستولی و دیاستولی معنادار بود (05/0≥p). همچنین در گروه تمرین ترکیبی، افزایش کلسترول HDL معنادار بود (05/0≥p). در گروه کنترل هیچ یک از متغیرها معنادار نشد. در مقایسه بین گروهی با آزمون تحلیل کوواریانس، تغییرات دور لگن و شاخص توده بدنی، بین گروه کنترل با گروه تداومی، تناوبی و ترکیبی معنادار بود (05/0≥p).

    نتیجه گیری

    در گروه تمرین هوازی تناوبی متغیرهای بیشتری بهبود یافتند و همچنین میزان بهبودی در این گروه نسبت به سایر گروه ها بیشتر بود. در نتیجه تمرین تناوبی بیشترین تاثیر را بر بهتر شدن عوامل خطر بیماری  قلبی-عروقی دارد.

    کلیدواژگان: HIIT، نیمرخ چربی، فشارخون، NAFLD
  • بهلول قربانیان*، هاجر ممقانی صفحات 15-22
    سابقه و هدف

    یافته های جدید عنوان می کنند که سطوحApo-A1   و Apo-B   در خون احتمال خطر بیماری عروق کرنر قلب را بهتر از شاخص های متداول لیپیدی پیش بینی می کنند. از طرفی اکسایش لیپوپروتیین با چگالی کم که تحت عنوان ox-LDL خوانده می شود، به عنوان کلیدی ترین فرآیندها در شروع و سرعت بخشیدن به تجمع و رسوب چربی در عروق شناخته شده است.  هدف این مطالعه بررسی تاثیر هشت هفته تمرین طناب زنی همراه مصرف مکمل گیاه خرفه بر سطوح پلاسمایی ox-LDL، Apo-A1  و Apo-B در دختران دارای اضافه وزن و چاق است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی 40 آزمودنی20 تا 25 سال از بین افراد واجد شرایط انتخاب و به طور تصادفی در چهار گروه تمرین، تمرین + مکمل، مکمل و دارونما قرار گرفتند. پروتکل تمرین شامل هشت هفته، هفته ای چهار جلسه 45 دقیقه ای بود. آزمودنی های گروه های تمرین+ مکمل و مکمل روزانه 1200میلی گرم مکمل خرفه به مدت هشت هفته دریافت کردند. نمونه های خونی برای ارزیابی سطوح پلاسمایی ox-LDL، Apo-A1 و Apo-B در قبل و بعد از تمرین گرفته شد. تحلیل داده ها به وسیله آزمون های آماری تی تست و تحلیل واریانس به وسیله نرم افزار آماری SPSS20 در سطح معناداری 05/0>p انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که در هر سه گروه مداخله مقدار Apo-A1 (گروه تمرین: 001/0=p؛ گروه مکمل: 001/0=p؛ گروه مکمل + تمرین: 002/0=p) افزایش معنادار داشته است و مقادیرApo-B  (گروه تمرین: 002/0=p؛ گروه مکمل: 001/0=p؛ گروه مکمل + تمرین: 012/0=p) و ox-LDL (گروه تمرین: 009/0=p؛ گروه مکمل: 026/0=p؛ گروه مکمل + تمرین: 049/0=p) در هر سه گروه مداخله کاهش معنادار داشته است.

    نتیجه گیری

     به نظر می رسد استفاده از استراتژی های غیردارویی نظیر تمرین های هوازی به شکل طناب زنی و مصرف دانه خرفه می تواند در کنترل عوامل خطرساز مرتبط با اضافه وزن و چاقی مفید باشد.

    کلیدواژگان: Apo-A1، ox-LDL، Apo-B، تمرین طناب زنی، مکمل گیاه خرفه، دختران دارای اضافه وزن و چاق
  • حسین علی محمدی، مجید شجاعی، حمید کریمان، علیرضا میرخشتی، فرزانه جعفری، مهدی ربانی چادگانی* صفحات 23-27
    سابقه و هدف

    هدف این تحقیق بررسی کارآیی و میزان موفقیت در آموزش لوله گذاری مجاری هوایی با استفاده از ویدیو لارنگوسکوپ توجه به اهمیت لوله گذاری مجاری هوایی و ادعای موفقیت بیشتر روش ویدیو لارنگوسکوپ با لارنگوسکوپ مستقیم است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مداخله ای، 157 نفر از کارورزان رشته پزشکی بدون تجربه لوله گذاری که برای گذراندن بخش طب اورژانس در سال های 1395 و 1396 در بخش اورژانس بیمارستان امام حسین حضور داشتند، وارد مطالعه شدند. افراد به دو گروه تقسیم بندی شدند. گروه نخست، کار با لارنگوسکوپ مستقیم و گروه دوم، کار با ویدیو لارنگوسکوپ را فرا گرفتند. برای ارزیابی و مقایسه دو روش آموزشی، عملکرد افراد بر روی مولاژ شامل زمان مشاهده تارهای صوتی، موضع گیری صحیح، وضعیت دهی صحیح به مولاژ، نحوه دردست گرفتن لارنگوسکوپ و صحیح وارد کردن آن، موفقیت در مشاهده تارهای صوتی و موفقیت در لوله گذاری ثبت شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS  نسخه 19 تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

     زمان اتمام لوله گذاری و زمان دیدن تارهای صوتی در گروه آموزش دیده با ویدیو لارنگوسکوپ کمتر از گروه لارنگوسکوپ ساده بود (8/6±3/23 در مقایسه با 4/6±8/28 و 2/6±9/21 در مقایسه با 6/5±9/26 ثانیه، 001/0=ارزش P). همچنین، عدم موفقیت در دیدن تارهای صوتی در گروه لارنگوسکوپ مستقیم بیشتر از ویدیو لارنگوسکوپ بود (5/23 در مقایسه با5/14 درصد، 217/0=ارزش P). درصد قرار گرفتن در موفقیت صحیح در گروه آموزش دیده با ویدیو لارنگوسکوپ و گروه لارنگوسکوپ مستقیم به ترتیب 5/85 و 7/66 درصد بود (014/0=ارزش P).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد با توجه به کمتر بودن زمان اتمام لوله گذاری و زمان ملاحظه تارهای صوتی در گروهی که با ویدیو لارنگسکوپ آموزش دیده بودند، نسبت به گروهی که با لارنگوسکپ مستقیم آموزش دیده بودند، شاید استفاده از ویدیو لارنگسکوپ در آموزش کارورزان بهتر باشد.

    کلیدواژگان: لارنگوسکپ مستقیم، ویدنو لارنگسکوپ، تار صوتی
  • رحمان سوری*، آرزو اسکندری، اعظم رمضان خانی صفحات 28-33
    سابقه و هدف

    افزایش سن با تغییر عملکرد سلول های کبدی و بروز بیماری های کبدی مزمن مرتبط است. طبق تیوری رادیکال آزاد، روند پیر شدن سلولی نتیجه جهش ایجاد شده به وسیله گونه های فعال اکسیژن، استرس اکسیداتیو بیشتر و اختلال در دفاع آنتی اکسیدانی سلولی است. هدف مطالعه حاضر تاثیر دو پروتکل تمرین تناوبی و تداومی بر سطوح آنزیم های آنتی اکسیدانی کبد رت های نر مسن است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به روش تجربی و روی 21 سر رت پیر (22 تا 24 ماه)  انجام شد. رت ها به صورت تصادفی به سه گروه تمرین تناوبی شدید (HIIT) (تعدا=7) و تمرین تناوبی با شدت متوسط (MCT)) (تعدا=7)  و کنترل (تعدا=7)  تقسیم شدند. برنامه تمرین HIIT، دویدن روی تردمیل با شدت 100-80 درصد حداکثر سرعت و برنامه MCT با شدت 70-65 درصد حداکثر سرعت، پنج جلسه در هفته به مدت شش هفته اجرا شد. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین، بافت کبد جدا و در 80- درجه سانتی گراد تا زمان آزمایش نگهداری شد. قسمت رویی به دست آمده حاصل از هموژنیزاسیون بافت کبد برای تعیین فعالیت آنزیم های سوپراکساید دیسموتاز (SOD)، گلوتاتیون پراکسیداز(GPX)  و کاتالاز (CAT)  به عنوان وضعیت آنتی اکسیدانی استفاده شد. از آنالیز واریانس یک طرفه برای تعیین تفاوت بین گروه ها استفاده شد (05/0<p).

    یافته ها

    آنزیم های سوپراکساید دیسموتاز (SOD) و گلوتاتیون پراکسیداز (GPX)  در گروه های تمرین تداومی (به ترتیب 002/0=P و 005/0=P) و تناوبی شدید (001/0=P) نسبت گروه کنترل افزایش معناداری یافتند. کاتالاز در گروه تمرین تناوبی شدید نسبت به گروه کنترل افزایش معناداری یافت (015/0=P).

    نتیجه گیری

     به طور کلی، تمرین های تداومی و تناوبی شدید سبب افزایش میزان آنزیم های آنتی اکسیدانی در رت های نر مسن می شوند و این افزایش، در گروه تناوبی شدید، چشمگیرتر بود.

    کلیدواژگان: فعالیت ورزشی، پیری، رادیکال آزاد، سوپراکسیددیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز، کاتالاز
  • غزاله نبوی نیا، مریم طهرانی پور*، جواد بهارآرا صفحات 34-40
    زمینه و هدف

      قطع عصب یا کمپرسیون، سبب تخریب جسم سلولی نورون های شاخ قدامی نخاع می شوند. ضایعه عصب محیطی به صورت رتروگراد بر جسم سلولی نورون های آلفا تاثیر و سبب دژنراسیون مرکزی نورون ها در نخاع می شود.  گیاه غافث (Agrimonia eupatoria)از خانواده گل سرخیان دارای آثار آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است و در بقا و تقسیم نورون ها موثر است. بنابراین این پژوهش با هدف تعیین آثار نوروپروتکتیوی عصاره هیدروالکلی گیاه غافث بر دانسیته نورونی پس از کمپرسیون عصب سیاتیک در رت انجام شده است.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی ابتدا 36 راس رت نر نژاد ویستار با وزن 300-250 گرم به صورت تصادفی به شش گروه شش تایی شامل گروه های کنترل، کمپرسیون،  تیمار A (کمپرسیون+ عصاره هیدروالکلی با دوز mg/kg 75)، تیمار B (کمپرسیون+ فراکسیون اتیل استات با دوز  mg/kg75)، تیمار C (کمپرسیون+ فراکسیون ان بوتانول با دوز mg/kg 75)و تیمار D (کمپرسیون+ فاز آبی با دوز  mg/kg75) تقسیم شدند. عصاره هیدروالکلی گیاه غافث با روش سوکسله تهیه شد. درگروه کنترل پس از بیهوش کردن رت ها، عضله در محل عصب سیاتیک بدون آسیب عصب شکافته شد و در گروه کمپرسیون و گروه تیمار عصب سیاتیک پای راست به مدت 30 ثانیه تحت کمپرسیون قرار گرفت. نخستین تزریق عصاره به صورت داخل صفاقی بلافاصله بعد از کمپرسیون عصب و دومین تزریق هفت روز بعد انجام شد. بعد از  28 روز، رت ها تحت روش پرفیوژن قرار گرفته و سپس از نخاع قسمت کمری نمونه برداری شد و نمونه ها پس از طی مراحل پاساژ بافتی و بلوکه کردن به طور سریالی برش هایی تهیه و با آبی تولوییدین و اریتروزین رنگ آمیزی شد. دانسیته نورونی به روش دایسکتور و متد استریولوژی محاسبه و نتایج گروه ها توسط آنالیز (Post Hoc) و Anova با هم مقایسه شدند.

    یافته ها

     نتایج مقایسه دانسیته نورونی بین گروه کمپرسیون و گروه های تیمار نشان داد که تمام گروه های تیمار اختلاف معناداری در دانسیته نورونی با گروه کمپرسیون داشته اند (001/0<p). به طوری که بیشترین دانسیته نورونی به ترتیب مربوط به گروه ان بوتانول با میانگین (34  ± 1864) سپس گروه هیدروالکلی با میانگین (  29  ± 1614) و فاز آبی (24  ± 1597) و در نهایت گروه اتیل استات با میانگین (33  ±  1292) است.

    نتیجه گیری

     به نظر می رسد که عصاره هیدروالکلی گیاه غافث سبب افزایش دانسیته نورون آلفا شاخ قدامی نخاع پس از کمپرسیون عصب سیاتیک در در موش های صحرایی نر می شود که شاید به دلیل داشتن ترکیب هایی مانند توکوفرول که آثار آنتی اکسیدانی و ضد آپوپتوزی دارد می توانند در ترمیم سیستم عصبی موثر باشند.

    کلیدواژگان: گیاه غافث (Agrimonia eupatoria)، عصب سیاتیک، آلفا موتونورون
  • الهام کشاورز*، آزاده آهنگران، انسی خلیلی پویا صفحات 41-46
    زمینه و هدف

    با توجه به شیوع بالای مشاهده لنف نودهای آگزیلاری در ماموگرافی های انجام شده و همچنین اهمیت ابعاد هیلوم و کورتکس این لنف نودها در شک به پاتولوژیک بودن آن ها و نیز نقش چاقی به عنوان یک ریسک فاکتور در کنسر پستان و پروگنوز بیماران مبتلا به کنسر پستان، تعیین رابطه بین چاقی (body mass index یا BMI) و ابعاد لنف نودهای اگزیلاری می تواند رویکرد به اهمیت ابعاد لنف نودها را تحت تاثیر قرار دهد. این مطالعه به تعیین همبستگی بین چاقی و ابعاد لنف نودهای آگزیلاری در ماموگرافی های غربال گری می پردازد.

     مواد و روش ها

    ما در یک مطالعه توصیفی (از مهرماه 96 تا مهرماه 97) تعداد 204 بیمار را که برای انجام ماموگرافی غربال گری به مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی مهدیه مراجعه کردند، بررسی کردیم. طول و عرض لنف نودهای آگزیلاری مشاهده شده، اندازه گیری شد. معیار HCR یا hilo-cortical ratio (نسبت عرض هیلوم به عرض کورتکس لنف نود) محاسبه شد.  با استفاده از independent sample t-test و Fisher’s exact test، همراهی بین ابعاد لنف نود و هیلوم، دانسیته برست و سن با BMI بررسی شد. Multivariable linear regression برای ارزیابی همراهی مستقل ابعاد لنف نود با BMI پس از انجام adjustment با سن و دانسیته برست استفاده شد. برای بررسی inter-rater reliability بین دو مفسر ماموگرافی نیز از Pearson correlation coefficient استفاده شد.

    یافته ها

     یک همبستگی قوی و معنادار بین BMI و طول لنف نود R2=0.626 ، عرض لنف نود (R2=0.508)، طول هیلوم (R2=0.558)، عرض هیلوم  64/.=£    و     HCR 35/.=£    مشاهده شد  که همه آن ها مستقل از سن و دانسیته پستان است. ارتباطی بین افزایش BMI و ضخامت کورتکس لنف نود مشاهده نشد. همبستگی قوی بین افزایش در  طول هلیوم و افزایش در طول لنف نود وجود دارد ((R2=0/95. به طور مشابه نیز ارتباط قوی بین افزایش در عرض هلیوم  و عرض لنف نود مشهود است.  همچنین همبستگی معنادار بین HCR و BMI مشاهده شد (R2=0/34).

    نتیجه گیری

     به نظر می رسد افزایش ابعاد لنف نود ارتباطی به ضخامت کورتکس ندارد. به احتمال نودهای حاوی چربی در ماموگرافی های غربالگری می توانند به عنوان یک بیوماکر چاقی و پاتولوژی های مرتبط به آن استفاده شود. بین ابعاد لنف نود و چاقی همبستگی عالی وجود دارد.

    کلیدواژگان: ماموگرافی، غربال گری، لنف نود
  • مهدی محمدی، مهران نوربخش*، الناز عزیزی ورزقانی صفحات 47-51
    سابقه و هدف

    یکی از نگرانی ها در قالب گیری، تطابق لبه ای رستوریشن است که صحیح و دقیق بودن قالب گیری بر آن تاثیر می گذارد. بنابراین هدف این مطالعه مقایسه آثار قالب گیری دیجیتال و معمولی بر تطابق لبه ای رستوریشن های زیر کونیایی در طرح تراش چمفر کلاسیک بود.

    مواد و روش ها

     در این مطالعه تجربی، تعداد 20 عدد دای استنلس استیل توسط دستگاه تراش ساخته شده و به دو گروه تقسیم شدند. در گروه اول با استفاده از اسکنر داخل دهانی قالب گیری انجام شد. در گروه دوم قالب گیری یک مرحله ای توسط سیلیکون های افزایشی پاناسیل انجام شد. تمام نمونه ها با استفاده از سمان دوآل کیور روی دای های خود تحت فشار نیروی 5 نیوتن سمان شدند و پس از مانت نمونه ها میزان گپ عمودی و افقی توسط استریو میکروسکوپ اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل داده از آزمون mann-u-whitney استفاده شد.

    یافته ها

     میانگین میزان گپ عمودی قبل از سمان کردن در گروه قالب گیری معمول 15/47میکرون (32/17±) ودر روش دیجیتال79/31میکرون (71/14±) بود. نتایج آزمون mann-u-whitney نشان دهنده نبود اختلاف معنادار در میان دو گروه بود (P<0/2).  میانگین میزان گپ عمودی بعد از سمان کردن درروش معمول35/80 میکرون (79/35±) و در گروه دیجیتال 46/67 میکرون (67/35±) بود که بر اساس نتایج آزمون mann-u-whitney نشان دهنده نبود اختلاف معنادار در میان دو گروه بود (P<0/6).  میزان تغییر گپ در روش معمول19/33 میکرون (88/12±) و در گروه دیجیتال 67/35 میکرون (49/30±)بود. آزمون نشان داد که این میزان تغییر گپ عمودی در دو گروه به لحاظ آماری معنادار نبود (P<0/9).  میانگین میزان گپ در بعد افقی در گروه معمول97/66میکرون (55/43±) و در گروه دیجیتال 91/53 میکرون (74/37±) بود که به لحاظ آماری معنادار نبود (P<0/8)

    نتیجه گیری

     هر دو روش قالب گیری دیجیتال و معمولی از نظر تاثیر بر میزان تطابق لبه ای رستوریشن های زیر کونیایی در محدوده  قابل قبولی ار نظر کلینیکی قرار دارند.

    کلیدواژگان: تکنیک های قالب گیری دندانپزشکی، تطابق لبه ای، رستوریشن زیرکونیا
  • نرگس سلطانی زاده، محسن عامری شهرابی*، الهه عینی، اسماعیل کاووسی، سید محمود هاشمی صفحات 52-59
    سابقه و هدف

    مطالعه های محدودی در ایران در خصوص بررسی فرهنگ سلامت در رابطه پاپیلوماویروس انسانی و سرطان دهانه رحم انجام شده است. در این مطالعه اقدام به کاوشی آسیب شناسانه در فرهنگ سلامت با تمرکز بر بیماری های ناشی از پاپیلوما ویروس انسانی (HPV) شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع مطالعه های ترکیبی بوده که از دو مرحله کمی و کیفی تشکیل شده است. در مرحله کمی در یک مطالعه مقطعی 220 نفر بررسی شدند. در مطالعه کیفی از روش پژوهشی استقرایی و اکتشافی گراندد تیوری استفاده شد. داده ها با استفاده از مصاحبه عمیق با 20 نفر (10 مرد و 10 زن) از افراد صاحب نظر جمع آوری شد ودر نهایت مدل پارادایمی از بین مدل های ارایه شده تعیین شد.

    یافته ها

    میزان دانش، نگرش و عملکرد جمعیت بررسی شده در سطح خوب ارزیابی شد(0.001P=). دانش زنان 5.1±52.8 به شکل معناداری بالاتر از مردان 7.1±50.7 بود (0.04=P). وجود مشکل فرهنگی در رابطه با پیشگیری از بیماری های مقاربتی به عنوان پارادایم حاکم بر جامعه تلقی شد. عدم تناسب اطلاعات با رشد بچه ها، افزایش سن ازدواج، کاهش سن بلوغ، افزایش تبادل اطلاعات، افزایش جمعیت، افزایش مهاجرت، تغییر شرایط اقتصادی، گسستگی ارتباط پدر و مادر با فرزندان به عنوان عوامل علی، نبود رویکرد مصون و محدود سازی، نرسیدن به حداقل اجماع برای نظام مدیریت، عدم تصمیم گیری با کارشناسی پویا، روبه رو نبون مراجع و روحانیون با مسیله، روبه رو نبودن نخبگان و هدایت کنندگان دینی با مسیله، عدم اطلاع از ظرفیت های موجود به عنوان عوامل مداخله ای و روح حاکم بر تنوع خواهی، مقابله با تحقیرهای فردی، کم آگاهی، مشکل یک پروژه مدیریت شده است، تضعیف روحیه معنویت گرایی، افزایش روحیه مادی گرایی به عنوان عوامل زمینه ای مطرح بود که پیامد آن کاهش کنترل بیماری های مقاربتی بر اساس برنامه ریزی متناسب و منطبق با فرهنگ حاکم بر کشور است.

    نتیجه گیری

    وجود مشکل فرهنگی در رابطه با پیشگیری از بیماری های مقاربتی به عنوان پارادایم حاکم بر جامعه مطرح است.

    کلیدواژگان: عفونت ویروس پاپیلومای انسانی، سلامت، گراندد تئوری
  • فریبا حسنی، علی فتح العلومی*، الهه نجفی، زهرا عسکری صفحات 60-63
    سابقه و هدف

    عمل جراحی زیبایی بینی رشد فزاینده ای از چند دهه قبل در کشور ایران پیدا کرده است. محققان عوامل متعددی را برای این رشد بررسی کرده اند اما آنچه کمتر به آن بها داده شده، نقش عوامل روانی در تقاضا برای این جراحی است. این پژوهش با هدف بررسی نقش کمال گرایی ظاهر فیزیکی و پذیرش بی قید و شرط خود و کیفیت زندگی بر تقاضا برای جراحی زیبایی بینی انجام شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه با روش مورد- شاهدی روی 73 زن متقاضی جراحی زیبایی بینی با دامنه سنی  35 -20 سال و 73 زن غیر متقاضی جراحی زیبایی بینی با دامنه سنی همگون با گروه مورد به عنوان گروه شاهد انجام شد. افراد هر دو گروه از مراجعان به پنج مطب جراح متخصص گوش و حلق و بینی در شهر تهران انتخاب شدند. تمامی افراد از نظر اختلال بد شکلی بدن توسط پرسشنامه مقیاس اصلاح شده وسواس فکری جبری که توسط یل- براون ارایه شده بررسی شده و افراد مبتلا از تحقیق حذف شدند. هر دو گروه  با استفاده از پرسشنامه های کمال گرایی ظاهر فیزیکی (PAPS)، پذیرش بی قید و شرط خود (USAQ) و کیفیت زندگی فرم کوتاه (SF-36) ارزیابی شدند.

    یافته ها

     سن گروه  متقاضی 2/5±5/27 سال و گروه شاهد 4/4 ±9/26 سال بود. افراد دو گروه از لحاظ جنس یکسان و از نظر تحصیلات، وضعیت اقتصادی و اجتماعی مشابه بودند. رتبه کمال گرایی ظاهر فیزیکی در گروه مورد 8±6/38 و در گروه شاهد 9±2/33 (01/0>P) بود. بین پذیرش بی قید و شرط خود و نیز کیفیت زندگی، افراد دو گروه اختلاف داشتند (05/0>P).

    نتیجه گیری

     به نظر می رسد کمال گرایی ظاهر فیزیکی، عدم پذیرش بی قید و شرط خود و پایین بودن کیفیت زندگی  برای تقاضای جراحی زیبایی بینی نقش دارند.

    کلیدواژگان: کمالگرایی ظاهر فیزیکی، پذیرش بی قید و شرط خود، کیفیت زندگی، جراحی زیبایی بینی
  • رضا سلطانی، فخرالدین آقاجان پور، صمد صفی لو، آذر افشار، ابوالفضل ترابی، محسن نوروزیان، رضا ماستری فراهانی* صفحات 64-68
    سابقه

    مورفومتری انتهای دیستال رادیوس شامل چهار معیار طول رادیال، شیب رادیال، شیب کف دست و واریانس اولنار است. ارزیابی اندازه این معیارها در تشخیص و درمان آسیب های ناحیه مچ دست و انتهای دیستال رادیوس مانند شکستگی و دررفتگی،کاربرد دارد. هدف از این مطالعه بررسی پارامترهای مورفومتری انتهای دیستال رادیوس در مراجعان به بیمارستان آبان تهران در سال 97 است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع مقطعی است و روی 100  نفر از بیماران (50 زن و50  مرد) مراجعه کننده به بیمارستان آبان تهران از تیر 97 تا شهریور 97 برای رادیوگرافی مچ دست و انتهای دیستال رادیوس، انجام شد. به دلیل غیر نرمال بودن داده ها از آزمون من - ویتنی برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد و سطح معناداری کمتر از 0.05 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

     در این مطالعه 100 تصویر رادیوگرافی مچ دست و انتهای دیستال رادیوس در 50 زن و50  مرد بررسی شد. میانگین سن بیماران 37.5 (15_62) بود. شیب رادیال5.3 ±  17.5درجه، طول رادیال  10.04 ± 2.6میلی متر و واریانس  اولنار1.8  3.6 ± بود.

    نتیجه گیری

     به نظر می رسد تفاوت معناداری بین میانگین اندازه پارامترهای مورفومتریک انتهای دیستال رادیوس در سمت راست و چپ و دو جنس وجود ندارد.

    کلیدواژگان: انتهای دیستال رادیوس، مورفومتری، رادیوگرافی
  • سعید نوری، کوروش قره گزلی*، سکینه ییلاقی اشرفی، نجلا فرهنگ، مازیار شجاعی، فهیمه کاشیان صفحات 69-75
    زمینه و هدف

    ترومبولیتیک داخل وریدی یک درمان تایید شده برای سکته مغزی ایسکمیک است. این درمان در کشورهای درحال توسعه کمتر از کشورهای توسعه یافته استفاده می شود. هدف مطالعه حاضر تعیین فراوانی دلایل دریافت نکردن ترومبولیتیک داخل وریدی در بیماران است.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی مقطعی روی586 بیمار با سکته حاد مغزی مراجعه کننده  بیمارستان لقمان حکیم تهران در سال 1397 است. در این مطالعه فراوانی موانع دریافت ترومبولیتیک داخل وریدی در بیماران ارزیابی شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS 16 استفاده شد.

     یافته ها

     از تعداد 586 مبتلا به سکته حاد مغزی، تاخیر در مراجعه در 444 بیمار (76 درصد) کنترااندیکاسیون های متعدد برای دریافت فعال کننده پلاسمینوژن بافتی در 44 بیمار (31درصد) و پس از آن، سکته مغزی مینور یا در حال بهبود، در 35 بیمار (25درصد)، دلیل دریافت نکردن فعال کننده پلاسمینوژن بافتی بودند.

      نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد مهم ترین دلیل دریافت نکردن ترومبولیتیک داخل وریدی دیر مراجعه کردن بیمار به بیمارستان است. افزایش اطلاعات بیماران در مورد اهمیت مراجعه به هنگام به مراکز درمانی برجسته ترین نقش را در افزایش استفاده از ترومبولیتیک تراپی در بیماران مبتلا به سکته مغزی واجد شرایط دارد.

    کلیدواژگان: ترومبولیتیک داخل وریدی، سکته مغزی ایسکمیک، کنترااندیکاسیون
  • ملیحه پورعلی بجاربنه، فهیمه باب الحوائجی*، محمدرحیم رسولی آزاذ صفحات 76-83
    سابقه و هدف

    پژوهش حاضر با هدف ارزیابی ساختاری پایان نامه‏ های دکتری تخصصی PhD و کارشناسی ارشد دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1397 بر اساس استاندارد جهانی 7144 انجام شده تا مشخص شود آیا چارچوب های لازم رعایت شده است؟

    مواد و روش بررسی

    پژوهش حاضر از نوع توصیفی است که در آن تعداد 130 پایان نامه دکتری تخصصی PhD و کارشناسی ارشد دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به روش تحلیل محتوا بررسی شد. ابزار گردآوری اطلاعات چک لیستی بر مبنای استاندارد ایزو 7144 و شاخص های چندگانه هر یک بود که با استفاده از متن اصلی آخرین ویرایش این استاندارد فراهم شده بود. مولفه های بررسی شده عبارتند از: ساختار، صفحه عنوان، چکیده، فصل سوم، پانویس فارسی، تصاویر، جدول ها، نمودارها و منابع و ماخذ که اطلاعات جمع آوری شده از شدت انطباق با استاندارد ایزو 7144 در جداول توزیع فراوانی بر اساس آماره های توصیفی نظیر تعداد، درصد، حداقل، حداکثر، میانگین و انحراف معیار تجزیه و تحلیل و مقایسه ها از طریق آزمون تی مستقل در نرم افزار آماری SPSS 25 انجام شد.

    یافته ها

    میزان رعایت ساختاری پایان نامه ها 68 درصد در جامعه برآورد شد. پایان نامه های مقطع دکتری تخصصی بیش از کارشناسی ارشد رعایت کرده اند (01/0>p). در مقطع دکتری تخصصی فصل سوم، تصاویر، جدول ها، نمودارها و چکیده بسیار زیاد و ساختار، منابع و ماخذ و صفحه عنوان بسیار کم و در مقطع کارشناسی ارشد تصاویر، جدول ها و نمودارها، صفحه عنوان و فصل سوم بسیار زیاد و منابع و ماخذ، چکیده و ساختار بسیار کم مطابق بوده اند.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که میزان رعایت کلی ساختاری قابل قبول باشد اما در بعضی شاخص ها میزان آن بسیار نازل بوده و جای نگرانی دارد؛ بنابراین آموزش های لازم برای ارتقای ساختاری پایان نامه ها توصیه می شود.

    کلیدواژگان: ساختاری، پایان نامه، استاندارد جهانی 7144، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
  • فخرالدین آقاجان پور، رضا سلطانی، آذر افشار، رضا ماستری فراهانی، حجت الله عباس زاده، محسن نوروزیان* صفحات 84-87
    سابقه و هدف

    کلیه ها از ارگان های حیاتی بدن هستند. شریان های کلیوی راست و چپ خون رسانی آن ها را تامین می کنند. واریاسیون در الگوی عروق کلیه شایع است. این تنوع شامل شریان کلیوی فرعی و نابجا است.

    گزارش مورد

     هنگام ترشح روتین جسد مردی حدود 65 ساله، مشاهده کردیم که در زیر منشا شریان اصلی کلیوی چپ، یک شریان کلیوی فرعی از آیورت شکمی منشا گرفته و وارد ناف کلیه در سمت چپ می شود. همچنین، شریان کلیوی اصلی چپ قبل از ورود به ناف به تنه های قدامی و خلفی تقسیم می شود که تنه های قدامی و خلفی به ترتیب به سه و دو شاخه پیش نافی تقسیم می شوند.

    نتیجه گیری

    آگاهی از آناتومی و واریاسیون های مرتبط با کلیه مانند وجود شریان کلیوی فرعی از اهمیت بالینی بالایی برخوردار است و به جراحان و متخصصان در پروسیجرهای جراحی و درمانی کمک می کند.

    کلیدواژگان: تشریح، کلیه، واریاسیون شریانی، شریان کلیوی فرعی
|
  • Hamdollah Iraji, Vazgen Minasian*, Roya Kelishadi Pages 1-7
    Background

    Although lifestyle changes encompassing weight loss and exercise remain the cornerstone of non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD) management, the effect of different types of exercise on NAFLD is unknown. So, the purpose of the present study was to evaluate the impact of eight weeks of High-Intensity Interval Training (HIIT) on liver lipids, liver enzymes, and insulin resistance of adolescents with fatty liver.

    Materials and Methods

    In the current experimental research, 23 children and adolescents with non-alcoholic fatty liver were randomly assigned into HIIT groups. The intervention was eight weeks of HIIT training consisting of 30 seconds of fast running at around 100–110 percent of max speed with a 30-second recovery interval, 3 sessions per week each session lasting for 32-36 minutes, whereas the control group had no regular physical activity. Variables were measured before and after the intervention in both groups. The data was analyzed running ANCOVA and Bonferroni post-hoc tests.

    Results

    Significant differences were observed in VO2peak (HIIT9.38% vs. Control 0.62%), BF percentage (HIIT;-1.25% vs. Control; 0.31), WHR (HIIT;-1.24% vs. Control; 0.41), ALT (HIIT;-12.42% vs. Control 3.84%), AST (HIIT;-13.95% vs. Control; 4.80%), insulin (HIIT; -12.37% vs. Control -3.56%) and insulin resistance (HIIT; -15.24% vs. Control -2.83%) between HIIT and control groups (P<0.05), whereas the differences in blood pressure and fasting blood sugar between the two groups were not found to be significant (P>0.05).

    Conclusion

    It seems that the HIIT exercise can be helpful as a non-medical intervention to improve liver enzymes and in the treatment of obese/overweight adolescents with non-alcoholic fatty liver.

    Keywords: Liver enzymes, NAFLD, HIIT, Insulin Resistance
  • Zahra Bayat, Abbasali Gaeini*, Reza Nuri Pages 8-14
    Background and Aim

    Changes differences in cardiovascular risk factors, especially fat variables in type 2 diabetic patients with fatty liver due to exercise further highlight the need for more research. The best type of aerobic exercise that has the most impact is still unknown. The aim of the current study was to investigate and compare the effects of interval, continuous, and combined aerobic exercise training on cardiovascular disease risk factors in type 2 diabetic patients with non-alcoholic fatty liver.

    Materials and Methods

    In an experimental study, 40 women with type 2 diabetes with non-alcoholic liver were randomly assigned to four groups: interval aerobic exercise groups (75-80% of maximum heart rate) each session for 30-40 minutes, continuous aerobic exercise group (60-75% of maximum heart rate) each session for 25-30 minutes, combined exercise group (interval and continuous), and control group (without regular exercise). The exercise training groups performed exercises by cycle ergometer for eight weeks, three days a week. For analysis and comparison between the groups, Covariance test was used. The t-dependent test was used for intra-group compression (α≤0.05).

    Results

    Changes in hip circumference, waist circumference, BMI, and fasting blood glucose were significant in all three training groups (p≤0.05). In the continuous aerobic exercise group, in addition to the above mentioned factors, changes in total cholesterol, LDL cholesterol as well as systolic and diastolic blood pressure were significant (p≤0.05). Also, the changes in total cholesterol, LDL cholesterol, HDL, and systolic and diastolic blood pressure were significant in the interval aerobic exercise group (p≤0.05). In the combined exercise group, the increase in HDL cholesterol was also significant (p≤0.05). In control group, none of the variables was significant. Changes in hip circumference and body mass index were significant in comparison with the control group with the continuous group, the interval group, and the combined group (p≤0.05).

    Conclusion

    More variables were improved in the interval aerobic exercise group. Also, the rate of improvement in this group was higher than those in the other groups. As a result, interval aerobic exercise was found to have the greatest impact on improving cardiovascular risk factors.

    Keywords: HIIT, Lipid Profile, Blood Pressure, NAFLD
  • Bahloul Ghorbanian*, Hajar Mamaghani Pages 15-22
    Background

    New findings suggest that levels of Apo-A1 and Apo-B in the blood are more likely to predict the risk of coronary heart disease compared with other conventional lipid indicators. On the other hand, low-density lipoprotein oxidation, called ox-LDL, is known to be the most important process in initiating and accelerating the accumulation and deposition of fat in the arteries. The purpose of the present study was to determine the effect of eight weeks of rope training along with Portulaca oleracea supplementation on ox-LDL, Apo-A1, and Apo-B levels in overweight and obese girls.

    Materials and Methods

    In the current experimental study, 40 individuals (20-25 yr) volunteered and were randomly assigned into placebo, complement, exercise, and exercise + complement roups. Exercise protocol of rope training was conductcted for 8 weeks, 4 days per week, 45 minutes per day. Participants of exercise + complement and supplemented groups received 1200 mg of Portulaca oleracea supplement per day for eight weeks. Blood samples were taken to evaluate ox-LDL, Apo-B, Apo-A1 serum levels before and after exercise. Data were analyzed running T-test and ANOVA in SPSS, version 20 (p <0.05).

    Results

    The results showed that in all the three intervention groups, Apo-A1 levels increased significantly (exercise group: p=0.001; supplement group: p = 0.000; supplement + exercise group: p=0.002), and the values of Apo-B (exercise group: p = 0.002; supplement  group: p = 0.001; supplement + exercise group: p = 0.012) and ox-LDL (exercise group: p = 0.009; supplement  group: P = 0.026; supplement + exercise group: P = 0.049) in all three intervention groups decreased significantly.

    Conclusions

    It seems that the use of non-medical strategies such as aerobic training in the form of rope training and the use of Portulaca oleracea supplementation can be useful in controlling the risk factors associated with overweight and obesity.

    Keywords: Ox-LDL, Apo-A1, Apo-B, Rope Training, Portulaca Oleracea Supplementation, Overweight, Obese Girls
  • Hossein Alimohammadi, Majid Shojaei, Hamid Kariman, Alireza Mirekhashti, Farzane Jafari, Mehdi Rabbani Chadegani* Pages 23-27
    Introduction

    The aim of the present study was to evaluate the efficiency and success rate in training air duct piping using laryngoscope video, considering the importance of air duct piping and claiming more success of direct laryngoscope video method with direct laryngoscope.

    Methods

    In the current interventional study, we enrolled 157 medical interns without any intubation experience in the Emergency Department of Imam Hussein Hospital during 2016. Individuals were divided into two groups: the first group, worked with the direct laryngoscopy, and the second group learned to work with the video laryngoscope. To evaluate and to compare the data in two training modalities, the performance of the individuals including seeing vocal cord, proper positioning, correct posture to the moulage, handling and correct insertion of the laryngoscope, and the successful intubation were recorded. All analyses were performed using SPSS, version 19.

    Results

    Time of intubation and observing vocal cord in the group trained with video laryngoscope was lower than those in the direct laryngoscopy group (23.3±6.8 vs. 28.8±6.4 and 21.9±5.2 vs. 26.9±5.6 sec, respectively; P-value for both=0.001). Furthermore, failure in observing the vocal cords in the direct laryngoscopy group was higher than those in the video laryngoscope group (23.5 vs. 14.5%, P-value=0.217). The percentages of standing in the correct position in the video laryngoscope and direct laryngoscopy group were 85.5 and 66.7%, respectively (P=0.014).

    Conclusion

    It seems that given the time spent on intubation and the time of observing vocal cord in the group trained with video laryngoscope in comparison with the group who was prepared with a direct laryngoscope, applying video laryngoscope may have better effects in educating medical interns.

    Keywords: video laryngoscope, simple laryngoscope, vocal cord
  • Rahman Soori*, Arezoo Eskandari, Azam Ramezankhani Pages 28-33
    Background

    Ageing is associated with changes in the function of liver cells and the development of chronic liver disease. According to the theory of free radicals, the process of cellular aging is the result of a mutation caused by active oxygen species, more oxidative stress, and impairment in antioxidant defense of the cell. Exercise with the induction of antioxidant enzymes reduces free radicals and also prevents the aging process from producing free radicals. The aim of the present study was to investigate the effect of two protocols of interval and continuous training on the levels of antioxidant enzymes in the liver of old male rats.

    Methods

    An experimental study was conducted on 21 healthy rats (22-24 months). The rats were randomly divided into three groups: high intensity interval training (HIIT) (n=7), moderate-intensity continuous training (MCT) (n=7), and control group (n=7). A routine interval training program was conducted on a treadmill with an intensity of 80-100% of maximum oxygen consumption and a moderate intensity program with intensity 65-70% of maximal oxygen consumption, 5 sessions per week for 6 weeks. Then, 48 hours after the last exercise session, the liver tissue was isolated on ice and kept at -80 ° C until the test. The supernatant was used to determine the activity of superoxide dismutase (SOD), glutathione peroxidase (GPX), and catalase (CAT) enzymes as an antioxidant state for liver tissue homogenization. One-way analysis of variance was used to determine the difference between groups (P <0.05).

    Results

    Superoxide dismutase enzyme (SOD) and glutathione peroxidase (GPX) were increased significantly in the continuous (P=0.002, P=0.005 respectively) and interval training (P=0.001) groups compared to control group. Catalase was increased significantly in the interval training group compared to the control group (P=0.015).

    Conclusions

    In general, continuous and interval training increase the level of antioxidant enzymes in old male rats and this increase was more pronounced in high intensity interval training group.

    Keywords: Exercise, Free radicals, Aging, Superoxide dismutase, Glutathione peroxidase, Catalase
  • Ghazaleh Nabavinia, Maryam Tehranipour*, Javad Baharara Pages 34-40

    Denervation or compression result in the destruction of the cell body of neurons in the anterior horn of the spinal cord. Environmental nerve damage in the form of retrograde affects the cell body of alpha neurons and causes central degeneration of neurons in the spinal cord. Agrimonia eupatoria from the Golsorkhian family has antioxidant and anti-inflammatory effects and is effective in the survival and division of neurons. Therefore, the present study was conducted with the aim of determining the neuroprotective effects of hydroalcoholic extract of the plant unaffected by neural density after compression of the sciatic nerve in rats.

    Methods

    In the present experimental study, a total of 36 male Wistar rats weighing 250-300 g were randomly divided into 6 groups of 6: control, compression, treatment A (compression + extract at 75 mg / kg dose), treatment B (Compression + ethyl acetate fraction at 75 mg / kg dose), C treatment (compression + N-butanol fraction at 75 mg / kg dose), and D treatment (compression + blue phase with 75 mg / kg dose). Ghafath plant hydroalcoholic extract was prepared using Souxelle method. In the control group, after anesthetizing the rats, the muscle in the sciatic nerve was split without nerve damage and in the compression group and the sciatic nerve treatment group, the right leg was compressed for 30 seconds. The first intravenous infusion was performed immediately after nerve compression and the second infusion was performed seven days later. After 28 days, the rats were subjected to perfusion and then the lumbar spinal cords were sampled, and the samples were serialized after the tissue passage and blockage steps and stained with blue toluidin and erythrosine. Neurotic densities were calculated using directory method and the results were compared running t-test and ANOVA.

    Results

    The results of comparing neuronal densities between compression and treatment groups showed that all the treatment groups had a significant difference in neuronal density with compression group (P <0.001). Maximum neuronal density was related to n-butanol with a mean of (1864 ± 34), then the group alcoholic ( mean: 1614 ± 29) and the aqueous phase (1597 ± 24) and the Department of ethyl acetate with a mean of 1292 ±33.

    Conclusion

    It seems that the hydroalcoholic extract of Ghafas plant increases the density of the anterior alpha branch of the spinal cord after compression of the sciatic nerve in male rats, which may be due to compounds such as tocopherol, and with its antioxidant and anti-apoptotic effects can be effective in repairing the nervous system.

    Keywords: Agrimonia eupatoria, sciatic nerve, alpha moto neuron
  • Elham Keshavarz*, Azadeh Ahangaran, Ensi Khalili Pouya Pages 41-46
    Background and Aim

    Due to the high prevalence of axillary nodules in mammograms, and the importance of hyloum and cortex dimensions  in suspicion to be pathological as well as the role of obesity as a risk factor in breast cancer and prognosis of patients with breast canister, determining the relationship between body mass index (BMI) and the size of the lymph nodes in the exile can affect the approach to the importance of the size of the lymph nodes. The current study was carried out to investigate the correlation between obesity and the size of lymph nodes in angiography in screening mammograms.

    Materials and Methods

    In a descriptive study (from October 1996 to September 1997), we examined 204 patients who referred to Mahdieh Educational, Research, and Medical Center for mammography screening. The length and width of the observed axillary nodules were measured. The HCR criterion (hilo-cortical ratio) was calculated. Using independent sample t-test and Fisher's exact test, the association between lymph node and hyloma dimensions, Brest, and Sen density with BMI was investigated. Multivariable linear regression was used to assess the independent association of lymph node dimensions with BMI after adjusting age and brest density. Pearson correlation coefficient was also used to evaluate the inter-rater reliability between the two mammographic commentators.

    Results

    A strong and significant correlation was observed between BMI and length of lymph node R2 = 0.626), lymph node width R2 = 0.508), helium length (R2 = 0.558), helium width 64 /.= £ and HCR 35 /.= £ all of which are independent of breast age and density. No association was observed between BMI increase and Cortex lymph node thickness. Also, a strong correlation was observed between the increase in helium length and the increase in lymph node length ((R2 = 0.95). Similarly, a strong relationship was found between increase in helium width and lymph node width. Moreover, a significant correlation was found between HCR and BMI (R2 = 0/34).

    Conclusion

    It seems that the increase in the size of the lymph node is not related to the thickness of the cortex. Lymph nodes may be used in screening mammograms as an obesity biomarker and related pathologies; there is an excellent correlation between the dimensions of lymph node and obesity

    Keywords: mammography, screening, lymph node
  • Mehdi Mohammadi, Mehran Noorbakhsh*, Elnaz Azizi Pages 47-51
    Backgrond and Aims

    One of the concerns in impressioning in dentistry is the marginal adaptation of the restoration which affects the accuracy and precision of the impression. Therefore, the aim of the present study was to compare the effects of conventional and digital impression techniques on the marginal adaptation of zirconia restorations in the classical chamfer preparation design.

    Materials and Methods

    In the present experimental study, 20 stainless steel die-casters were fabricated and divided into two groups. In the first group, intraoral scanners were used to taking impression and in the second group, one-step impressioning was carried out using panacil additive silicones. All specimens were cemented on their dies under a pressure of 5 N and their vertical and horizontal gap values ​​were measured using stereo microscope.

    Results

    The mean vertical gap before cementation in conventional impression group was 47.15 microns and 31.79 microns in digital method. Mann U Whinee test results showed no significant difference between the two groups (P <0.2). Vertical gap after cementation in the conventional method was 80.35 microns and 67.46 microns in the digital group, indicating no significant difference between the two groups (P <0.6). The amount of marginal adaptation was similar regardless of the type of impressioning (p <0.9). The marginal adaptation values in the horizontal dimension in the conventional technique group were 66.97 microns and 53.91 microns in the case group, which were not statistically significant (P <0/8).

    Conclusion

    The results showed that each of the digital and conventional approaches was within the clinically acceptable ranges in terms of the impact on the marginal adaptation of the zirconia restorations.

    Keywords: Dental Impression Technique, Dental Marginal Adaptation, CAD, CAM crowns
  • Narges Soltanizadeh, Mohsen *, Mohsen Ameri Shahrabi, Esmaeel Kavousy, Syyed Mahmoud Hashemi Pages 52-59
    Background and Aim

    There are a few studies in Iran on the relationship between health culture, human papillomavirus, and cervical cancer. In the present study, a pathological investigation was carried out in health culture focusing on Human Papillomavirus (HPV) diseases.

    Materials and Methods

    In a cross-sectional study, using mixed method design, 220 patients were studied. In the qualitative study, the grounded theory was used. Data were collected using in-depth interviews with 20 (10 men and 10 women) authorities. Finally, the paradigm model was presented.

    Results

    Knowledge, attitude, and practice of the studied population were evaluated to be at good level (P = 0.001). Also, women's knowledge was significantly higher than men's (P = 0.04). The existence of a cultural problem related to the prevention of sexually transmitted diseases was regarded as the dominant paradigm of the society. Incompatibility of information with growth of children, increasing age of marriage, decreasing age of puberty, increasing information exchange, increasing population, increasing migration, changing economic conditions, disruption of parent-child relationship as causal factors, lack of safe and restrictive approach, failure to achieve a minimum consensus on the management system, lack of decision-making based on dynamic experties, lack of authority among clergymen, lack of elites and religious leaders on the issue, lack of awareness of existing capacities as interventionists, and a spirit of diversity, coping with individual humiliation, lack of awareness, this problem being a managed project, weakening the spiritual spirit, and the rise of materialism were the contextual factor, which have resulted in a decrease in STD control based on a program consistent with the country's culture.

    Conclusion

    Existence of the cultural problems related to preventing sexually transmitted infections is the dominant paradigm of the society.

    Keywords: Human Papillomavirus infection, Heath, Grounded Theory
  • Fariba Hasani, Ali Fathololoomi*, Elaheh Najafi, Zahra Askari Pages 60-63
    Background

    The number of rhinoplasty surgeries has increased dramatically in the past decades in Iran. Researchers have analyzed different affective variables considering this growth, but a less talked subject is the psychological role in this surgery’s applicants. This research was performed to investigate the effects of physical appearance perfectionism and unconditional self-acceptance and life quality on the prevalence of applying for rhinoplasty surgery.

    Methods

      The study was performed using case-control method on 73 women asking for rhinoplasty with an age range of 20-35 years and 73 women not applying for rhinoplasty with the same age range as the control group. Both groups were selected from patients of five ENT doctor offices in Tehran. All candidates were analyzed using body dismorphic disorder scale proposed by Yale-Brown. Those with positive results were removed from the research. Both groups were evaluated using physical appearance perfectionism survey (PAPS), Unconditional self-acceptance query (USAQ), and short life quality form (SF-36).

    Results

    The age of requesting group was 27.5 ± 5.2 years and the control group 26.9 ± 4.4 years. Both groups were similar in gender and education, economical, and social status. Scores of physical appearance perfectionism in case group was 8±6/38 and 9±2/33 in control group (P<0.01). There was a difference between Unconditional Self-acceptance query and life quality between the two groups (P<0.05).

    Conclusion

    It seems that physical appearance perfectionism, unconditional self-acceptance, and life quality have roles in demanding for rhinoplasty surgery.

    Keywords: Physical appearance perfectionism, Unconditional self-acceptance, Life quality, Rhinoplasty
  • Reza Soltani, Fakhroddin Aghajanpour, Samad Safiloo, Azar Afshar, Abolfazl Torabi, Mohsen Norouzian, Reza Mastery Farahani* Pages 64-68
    Background

    Four of the most important morphometric parameters of distal end radius (DER) are Radial inclination, Ulnar variance, Palmar tilt, and Radial length. Measurement of these parameters are applicable in the diagnosis and treatment of the injuries around the wrist and distal part of the forearm, namely fractures and dislocations. The current study was designed and executed to measure the morphometric parameters of the DER in patients referred to Aban hospital located in Tehran.

    Methods

    A single hospital-based cross-sectional study was conducted on 100 patients (50 male and 50 female) referred to ’Aban’ Hospital in Tehran from July 2017 to August 2017 for the radiography of the wrist and DER. Since the data was not normally distributed, Mann-Whitney test was used for data analysis, and the level of significance was considered less than 0.05.

    Results

    A total of 100 radiographic images were included in the present study (male= 50, female= 50). Participants' age range was between 18-62 years with an average of 38/5 years. The average values of radial inclination, radial length, and ulnar variance were 17.5° ± 5.3, 10.04 mm ± 2.6, and 3.6 mm ±1.8, respectively.

    Conclusion

    No significant difference was found between the average size of the distal radius end morphometric parameters between the right and left side and the two sexes.

    Keywords: Distal End Radius, Morphometry, Radiography
  • Saeed Nouri, Kurosh Gharagozli*, Sekineh Yeylaghi Ashrafi, Najla Farhang, Maziar Shojaei, Fahimeh Kashian Pages 69-75
    Background and aim

    Intravenous thrombolysis is an approved treatment method for patients with acute ischemic stroke and is recommended by multiple guidelines. However, it seems that it is less frequently used in the developing countries compared to the developed countries. The purpose of the present study was to estimate the percentage of patients with acute ischemic stroke, eligible for intravenous thrombolytic therapy, at Loghman Hakim hospital, Iran, and also to determine the main barriers for implementation of this method.

    Methods

    In the current descriptive study, 586 patients with acute ischemic stroke at Loghman Hakim hospital in 2018 were enrolled. Frequency of patients who missed thrombolytic therapy and the causes were recorded. SPSS, version 19, was used for data analysis.

    Results

    From among 586 patients with acute stroke, delayed referral in 444 patients (76%), multiple contraindications to receive tissue plasminogen activator in 44 patients (31%), followed by minor or recurrent stroke in 35 Patients (25%) were the main barriers to receive tissue plasminogen activator in patients.

    Conclusion

    The major barriers for thrombolytic therapy in patients with acute ischemic stroke in this setting were delays in hospital arrival. Increasing patient information about the importance of referral to health centers in time has the most prominent role in increasing the use of thrombolytic therapy in patients with stroke.

    Keywords: Thrombolytic therapy, Stroke, Contraindication
  • Malihe Pourali Bajarbaneh, Fahimeh Babalhavaeji*, MohammadRahim Rahim Rasouli Azad Pages 76-83
    Purpose

    The current survey aimed at structural evaluation of Ph.D. and MSc theses at the School of Medicine, Shahid Beheshti University of medical sciences in 2018, based on the ISO 7144 to determine if the required frameworks were considered.

    Methods

    In the present descriptive research, 66 Ph.D. and MSc theses at the School of Medicine, Shahid Beheshti University of Medical Sciences were surveyed following content analysis. A list of ISO standards and their multiple indicators based on the last edition of ISO 7144 was the main tool for the purpose of data collection. The surveyed standards include: structural and physical form, contents page, abstract, Chapter 3, Persian foot note, pictures, tables and charts, and resources. Data obtained were checked for their agreement with ISO 7144 using frequency table, Percent, Min, Max, Mean and standard deviation in SPSS, version 25.

    Findings

    The degree of structural compliance was found to be 68% with PhD disertations showing more compliance (p<0.05). In Ph.D. studies, chapter 3, pictures, tables and charts and abstract were among the more considered (very High) items compared to other items of international standards and the least considered (very little) items were structure, resources and contents page. In MSc theses, grade pictures, tables and charts, contents page, and chapter 3 were among the more considered (very High) items compared to other items of international standards and the least considered (very little) items included resources, abstract, and the structure.

    Conclusion

    It seems that the overall structural compliance rate is acceptable but lack of some indicators is a concern; thus, trainings are recommended to improve the structure of these theses.

    Keywords: Structural Evaluation, Thesis, ISO 7144, Shahid Beheshti University of Medical Sciences
  • Fakhroddin Aghajanpour, Reza Soltani, Azar Afshar, Reza Mastery Farahani, HojjatAllah Abbaszadeh, Mohsen Norouzian* Pages 84-87
    Background

    Kidneys are the vital organs of the body. Left and right renal arteries supply blood to them. Variations are common in the pattern of kidney vessels and this variety includes the accessory and aberrant renal artery.

    Case presentation

    During routine dissection of an approximately 65-year-old male cadaver, we observed that below the origin of the left main renal artery, an accessory renal artery originates from the abdominal aorta and enters the left renal hilum. Also, the left main renal artery is divided into anterior and posterior trunks before entering the hilum, that the anterior and posterior trunks are divided into three and two branches, respectively.

    Conclusion

    Awareness of anatomy and variations associated with the kidney, such as the presence of an accessory renal artery, is of great clinical importance and helps surgeons and specialists during surgical and medical procedures.

    Keywords: Dissection, Kidney, Arterial Variation, Accessory Renal Artery